Drabbas du av feber, hosta och näsirritation varje vinter? Är du redo att göra små förändringar i din kost? Om du svarade ja, fortsätt läs.

En person ska inte behöva drabbas av influensa. Det är bara något vi tyvärr är vana vid. Detta är dock lätt att ändra. Låt oss nu fokusera på de steg du kan ta med liten ansträngning. Det är inte tänkt att lista en exakt kostrekommendation – än mindre att lista dussintals referenser till vilken studie varje rekommendation är baserad på. Det finns inga citat eller officiella rekommendationer, det finns bara ett växande antal människor som har gjort ändringar i sin kost och lämnat influensan ur sina liv. Om du vill gå med i denna grupp – fortsätt läsa.

Först måste du avvisa tanken att läkare eller dietister skulle berätta för dig hur du ska leva influensafritt. De kommer att berätta för dig hur många kalorier du behöver eller hur du ska behandla symtomen på influensa, men själva influensafriheten börjar först när du a) lämnar vitt vetemjöl och vitt socker b) eliminerar tillsatser från din kost, och viktigast av allt: c) börja äta så originell mat som möjligt.

Så vad är denna originalmat? Inhemska grönsaker, bär, ekologiska produkter, vilda örter, medicinalsvamp, obehandlad mjölk, råmjölk, ekologiskt kött, vilt och ekologisk inhemsk honung. Adekvat intag av D-vitamin bör också säkerställas, vilket i praktiken innebär att man äter högre än officiellt rekommenderade doser. Själv äter jag till exempel minst 50 mikrogram D-vitamin varje dag.

Genom att äta detta i 30 dagar så kan du bli influensafri. Detta är inte en svår process. Om du upplever symtom på influensa inom 30 dagar, ät högre än normala doser av D-vitamin. Och om influensan fortfarande verkar trycka på dig, hoppa in innan febern sätter in och upprepa vid behov. Jag garanterar att du inte blir förkyld – tvärtom: jag känner simmare som inte har haft influensa på tio år, trots att de äter färdigrätter.

Läs även om hur du håller dina ögon friska.