Ingefära ger bra smak till mat, men utöver det är ingefära en riktig mirakelkur som kan ha en mängd olika hälsofördelar. Enligt kinesiska texter har ingefära odlats i minst 2 000 år. Ingefärans popularitet ökar ständigt även i Sverige och du kan hitta färsk ingefära på grönsakshyllan i nästan alla livsmedelsbutiker.

Hälsoeffekterna av ingefära har studerats omfattande och många intressanta saker har hittats i dessa studier:

  • Hjälp med att förebygga och behandla cancer – Studier visar att ingefära kan besegra en mängd olika typer av cancerceller.

  • Hjälper mot mag- och tarmproblem – Till exempel är ingefära en fantastisk ört för personer med ulcerös kolit.

  • Effektiv hjälp mot influensa – Lindrar trängsel, hjälper mot halsont och påskyndar återhämtningen från influensan. Ingefära är den bästa gurktablett i världen: Skär och skala en liten bit färsk (gärna ekologisk) ingefära och lägg den i munnen. Sug den som vilken halstablett som helst. När smaken tar slut, tugga en bit ingefära lite så får du en kick igen.

  • Stark antiinflammatorisk effekt, varför ingefära är användbar vid många olika sjukdomar.

  • Kan hjälpa till att förebygga effekterna av olika gifter – Studier har funnit att ingefära till exempel skyddar levern från en mängd olika gifter.

  • Hjälp att avvärja parasiter – Ingefära är en av naturens mest effektiva parasiticider, som har visat sig vara effektiv även på parasiter som är mycket svåra att fördriva. Det är lämpligt att använda färsk ingefära och även ingefärsextrakt för bästa effekt.

  • En mängd olika illamående tillstånd får en tur efter att ha konsumerat ingefära. Detta har till exempel uppmärksammats av personer som lider av åksjuka som börjat använda ingefära.

  • För mensvärk har ingefära visat sig vara minst lika effektiv som många av de vanligaste smärtstillande medlen.

Här är bara några val av de många hälsofördelarna med att använda ingefära. Ingefära kan av goda skäl kallas naturens egen superkraft för många olika åkommor. Så nästa gång du går till affären kanske du ska slänga in en bit ingefära i vagnen!