Inkivääri tuo ruokiin upean makusivalluksen, mutta sen lisäksi inkivääri on todellinen ihmerohto, josta voi olla hyvin monenlaisia terveyshyötyjä. Inkiväärikasvia onkin viljelty kiinalaisten tekstien mukaan lääkkeeksi jo ainakin 2000 vuotta. Inkiväärin suosio kasvaa jatkuvasti myös meillä Suomessa ja voitkin törmätä tuoreeseen inkiväärin lähes jokaisen ruokakaupan vihanneshyllyllä.

Inkiväärin terveysvaikutuksia on tutkittu runsaasti ja näissä tutkimuksissa on havaittu paljon mielenkiintoisia asioita:

  • Apua syövän ehkäisyssä ja hoidossa– Tutkimukset osoittavat sen, että inkivääri kykenee nujertamaan hyvin monenlaisia syöpäsolutyyppejä.
  • Auttaa vatsa- ja suolistovaivoihin – Esimerkiksi haavaisesta paksusuolentulehduksesta kärsiville inkivääri on mainio rohdos.
  • Tehokas apu flunssaan – Lievittää tukkoisuutta, auttaa kurkkukipuun ja nopeuttaa flunssasta toipumista. Inkivääri onkin maailman paras kurkkupastilli: Leikkaa ja kuori pieni palanen tuoretta (mieluiten luomulaatuista) inkivääriä ja pistä se suuhusi. Imeskele sitä kuin mitä tahansa kurkkupastillia. Aina kun teho hiipuu, niin pureskele inkiväärinpalasta hieman ja saat jälleen uutta potkua.
  • Voimakas tulehdusta ehkäisevä vaikutus, jonka takia inkivääristä on apua moneen eri sairauteen.
  • Voi auttaa ehkäisemään erilaisten myrkkyjen vaikutusta – Tutkimuksissa ollaan havaittu, että inkivääri suojelee esimerkiksi maksaa monenlaisilta myrkyiltä.
  • Apua loisten häädössä– Inkivääri on yksi luonnon tehokkaimmista loislääkkeistä, jonka on todettu tehoavan jopa hyvin hankalasti häädettäviin loisiin. Loisten häädössä kannattaa käyttää tuoretta inkivääriä ja myös inkivääriuutetta, jolloin saadaan paras teho.
  • Monenlaiset pahoinvointitilatsaavat kyytiä inkiväärin nauttimisen jälkeen. Tämän ovat huomanneet esimerkiksi matkapahoinvoinnista kärsivät ihmiset, jotka ovat ruvenneet käyttämään inkivääriä.
  • Kuukautiskipuihininkiväärin on todettu olevan vähintään yhtä tehokas lääke kuin monet yleisimmistä kipulääkkeistä.

Tässä vain muutama poiminta inkiväärin käytön tuomista lukuisista terveyshyödyistä. Inkivääriä voikin kutsua hyvällä syyllä luonnon omaksi superlääkkeeksi moneen eri vaivaan. Eli kun seuraavan kerran käyt kaupassa, niin kannattaa napata ostoskoriin palanen inkivääriä!