Suomessa syödään keskimäärin todella huonosti. Suomalainen ruokakulttuuri on lähes olematonta ja syöminen mielletään lähinnä välttämättömänä tankkaustoimenpiteenä. Olemmekin hyvää vauhtia vieraantumasta aidosta ruoasta, koska täytämme lautasemme yhä kiihtyvällä tahdilla pitkälle jalostetuilla tuotteilla, lisäaineilla ja torjunta-aineilla.

Kouluissa ja päiväkodeissa tilanne ei ole yhtään parempi, joskaan ei niin lohduton kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa tai Englannissa. Lastemme laitosruokailun peruspilarit ovat nykyään vähärasvaisuus, viljat, perunat ja tehotuotettu liha. Lisäksi laitoksissa tarjotut kasvikset ovat lähes poikkeuksetta tehotuotettuina kasvaneet ravinneköyhässä maassa ja lisäksi ne sisältävät runsaasti torjunta-ainejäämiä. Keittäjät ovatkin kovan työn edessä, kun he joutuvat taikomaan surkeista raaka-aineista edes kohtalaiselta maistuvaa ruokaa.

On todella hälyttävää nähdä, millaisella tasolla lastemme laitosruokailu on. Vähärasvainen ja hiilihydraattipainotteinen ruokavalio on todellista myrkkyä lapsen terveelle kehitykselle ja lisäksi se on merkittävä tekijä monien käytöshäiriöiden taustalla. Ei olekaan ihme, että lasten levottomuus ja muu häiriökäyttäytyminen on lisääntynyt viime vuosina dramaattisella tavalla.

Parempaa ruokaa projektin tavoitteena on herätellä suomalaisia kohti muutosta. Miksi emme arvostaisi ruokaa ja ruokailua, sillä aito ja hyvä ruoka rikastuttaa elämää monella tavalla. Aivan ensimmäisenä tavoitteenamme on saada lasten koulu- ja päiväkotiruokailu edes kohtalaiselle tasolle.