Ruokakaupassa on nykyään paljon tuotteita, joiden kanssa on hyvä olla tarkkana. Tässä 8 tuotetta, joita ei kannata poimia ostoskärryyn ainakaan kovin useasti.

  1. Metallitölkkeihin säilötyt tomaatitsisältävät runsaasti erilaisia haitallisia kemikaaleja, kuten bisfenoli A:ta. Tomaatin happamuuden takia tölkkien pinnoitteesta irtoaa tehokkaasti näitä ihmiselle hyvin haitallisia kemikaaleja. Suosi siis ainoastaan lasipurkkiin pakattua tomaattimurskaa ja tomaattipyreetä.
  2. Mikropopcornit –Lähes poikkeuksetta mikropopcornispussin sisus on päällystetty perfluorokemikaaleilla, joiden on kerrottu vähentävän hedelmällisyyttä ja olevan syypää useisiin syöpiin. Pusseihin lisätään tavallisesti myös kasapäin muita kemikaaleja, joiden terveysvaikutuksia voidaan vain arvailla. Tämän lisäksi mikropopcornit sisältävät erittäin haitallista transrasvaa ja diasetyylia, joka on aiheuttanut popcorn-tehtaiden työntekijöille keuhkovaurioita. Eikä kannata unohtaa sitäkään, että mikropopopocrnit voivat sisältää geenimuunneltua maissia, joka on tutkimuksien mukaan todettu mm. syöpävaaralliseksi.
  3. Limsatyhdistetään lukuisten tutkimuksien mukaan mitä erilaisimpiin terveysongelmiin.
  4. Ei-luomulaatuinen varsisellerisisältää tunnetusti hurjan määrän torjunta-aineita. Suosi siis ainoastaan luomuvarsiselleriä.
  5. Margariini on hyvä esimerkki hyvin epäterveellisestä elintarvikkeesta, jota markkinoidaan kuluttajille terveystuotteena. Margariinin valmistus on monimutkainen prosessi, jossa käytetään apuna mm. heksaania, lipeää ja fosforihappoa. Margariini myös valkaistaan ja deodoroidaan, jonka myötä margariiniin jää karsinogeenisiä 3-MCDP-yhdisteitä. Jos margariinia ei valkaista ja deodroida, niin se olisi pahanhajuista ruskeaa mönjää, jota kukaan ei uskaltaisi syödä. Margariini sisältää myös runsaasti omega-6-rasvahappoja.
  6. Laihduttajien ateriankorvikkeet – Suurin osa ateriankorvikkeista on laadun osalta ala-arvoisia.
  7. Valmisruoat – Heikkolaatuisia raaka-aineita, paljon raffinoitua suolaa, hurja kasa lisäaineita ja huonoja rasvoja. Niistä on valmisruoat tehty.

Proteiinipatukoita markkinoidaan terveystuotteina, mutta suurin osa niistä on todellisia epäterveystuotteita. Proteiinipatukat sisältävät usein kovetettua rasvaa, puhdistettua sokeria, keinomakeutusaineita ja lisäaineita. Katso siis tuoteseloste tarkkaan jos ostat proteiinipatukoita.